Linzenschotel met spinazie

zoete aardappel en kipsaucijzen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
200 gr biologische linzen
200 gr biologische kipsaucijzen
500 gr biologische zoete aardappels
100 gr biologische baby spinazie
1 biologische knoflookteen  
1 biologische ui
2 biologische rode paprika's

Zelf toevoegen
2 el bakolie
150 ml Water
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen. 

Deze kleurrijke linzenschotel bevat o.a. zoete aardappel en spinazie. Beide groenten bevatten caroteen, wat goed is voor je afweersysteem. De linzen zitten vol met vezels en vitamines. Kortom, een heel gezond gerecht met zoete en hartige accenten. 

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en plet de knoflook en hak deze fijn. Was, schil en snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in dunne reepjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan of hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 minuten bruin op middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe en stoof de kipsaucijzen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  3. Verhit bakolie in een braadpan en bak de knoflook en ui zachtjes ongeveer 2 minuten. Doe de zoete aardappelblokjes en de rode paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op een middelhoog vuur.
  4. Voeg het water toe en laat de groente – afgedekt - ongeveer 10 minuten stoven totdat deze beetgaar zijn.
  5. Meng de uitgelekte linzen door het groentemengsel en warm het geheel goed door. Voeg daarna de baby spinazie toe en warm 1 minuut mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Voeg naar smaak zout, peper en paprikapoeder toe.
  6. Dien de linzenschotel direct op en serveer  de kipsaucijzen ernaast (of snijd de kipsaucijzen in plakjes).

Tip: Het gerecht is ook erg lekker met geroosterde walnoten.

Voedingswaarde per portie
677 kcal/ 75 gr koolhydraten/ 26 gr vet/ 31 gr eiwit/ 15 gr vezels

  Laden...