Linzensalade met geitenkaas

met bleekselderij en meergranenbroodje

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten
een halve bleekselderij
250 gr tomaat 
125 gr geitenkaas met honing
360 gr linzen
2 meergranenbroodjes
1 rode ui 
1 bosje bladpeterselie
1 knoflookteen

Zelf toevoegen
1 el balsamicoazijn
1 el honing
Olijfolie van goede kwaliteit naar smaak
                                   
Allergie informatie
Bevat selderij, melk(lactose) en gluten(tarwe)

Deze kleurrijke linzensalade bevat veel groenten, eiwitten en vezels. De dressing en de geitenkaas maken dit gerecht lekker smeuïg.


Bereiding


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Was de bleekselderij en de tomaten. Snijd de bleekselderij in flinterdunne halvemaantjes en de tomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Doe alle kleingesneden groenten in een saladeschaal. 

3. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en voeg hierna toe aan de salade. Plet de knoflook en hak fijn. Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg beide toe aan de salade. Hussel alles goed door elkaar. 

4. Klop voor de dressing de honing en de balsamicoazijn door elkaar, meng het door de salade en verkruimel hierna de geitenkaas erover. Hussel alles nog een laatste keer door elkaar, proef en breng verder op smaak met zout en peper. Lekker met het afgebakken broodje ernaast.


Tip: Ook lekker met een beetje mosterd door de dressing.

746 kcal/ 82 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 39 gr eiwit

  Laden...