Linzenschotel met gegrilde groene asperges

en rauwe ham

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
125 gr biologische Groene asperges
0,5 st biologische Courgette
150 gr biologische Romatomaat
0,5 st biologische Crème fraîche
90 gr biologische Rauwe ham
200 gr biologische Dupuis linzen
Biologische Parmezaan flakes naar smaak

Zelf toevoegen
3 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose)

De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. In Nederland noemen we dit "het witte goud". Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Wist je dat er zelfs paarse asperges bestaan? Onder andere in Italië zijn de groene asperges populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. De groene asperge krijgt een heerlijk nootachtige smaak en geur wanneer je hem grilt. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf. Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
  2. Was de courgette en de tomaten. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Je kunt de asperges heel houden of in stukken snijden.
  3. Verhit een grillpan en verdeel 2/3de van de bakolie over de groene asperges en courgette zodat op alle groente wat bakolie zit. Grill de groente totdat ze een bruin grilstreepje krijgen. Heb je geen grillpan? Roerbak de groente in een wok of koekenpan.
  4. Spoel de linzen af in een vergiet. Roer de crème fraîche door de linzen en breng op smaak met zout en peper (voeg als de crème fraîche heel dik is een scheutje water toe).
  5. Spreid de linzen uit op een mooie schaal en garneer de linzen met de gegrilde groente, tomaat en parmezaan flakes. Scheur de rauwe ham in stukken en verdeel over de schaal. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge. 

Tip
Je kan ook de oven voorverwarmen op 200°C en de courgette en de asperges 15 minuten roosteren.

Voedingswaarde
620 kcal/ 19 gr koolhydraten/ 44 gr vet/ 30 gr eiwit/ 7 gr vezels 

  Laden...