Linzen in champignon-tomatensaus

met mozzarella

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Linzen
1 bakje biologische Kastanjechampignons
3 st biologische Romatomaten
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
0,5 blik biologische Gepelde tomaten
1 bol biologische Mozzarella
Biologische Italiaanse kruiden naar smaak
Biologische Parmezaanse kaas naar smaak
Verse biologische basilicum naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose).

Vandaag op het menu: linzen in tomatensaus. Linzen zijn bekende en al hele oude peulvruchten. Archeologische vondsten laten zien dat linzen al zo’n 13 duizend jaar geleden gegeten werden. Linzen variëren sterk van kleur, ze zijn er in het geel, rood-oranje, groen, bruin en zelfs zwart. Daarnaast verschillen ze ook in grootte, manier waarop ze worden verkocht, met of zonder schil, en wel of geen split. Vandaag combineren we de linzen in tomatensaus met kastanjechampignons, rode ui, verse basilicum en mozzarella. 

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de tomaten in blokjes. Veeg de kastanjechampignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd vervolgens in plakjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Hak de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, kastanjechampignons en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  3. Maak het blik gepelde tomaten open en haal de tomaten eruit. Snijd de tomaten in stukjes en voeg, samen met de achtergebleven tomatensaus in het blik, toe aan de koekenpan. Giet de linzen af en laat uitlekken. Voeg vervolgens toe aan de tomatensaus en verwarm nog enkele minuten mee.
  4. Giet het water van de mozzarella af en snijd de bol in blokjes.
  5. Schep de linzen in tomatensaus in diepe borden en verdeel er verse basilicum, mozzarella en Pecorino over. Buon appetito!

Tip
Varieer met verschillende groenten zoals aubergine, courgette, broccoli of romanesco!

Voedingswaarde
620 kcal/ 25 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 34 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...