Lasagne van coolwrap

met champignons en romatomaten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
0,5 biologische coolwrap
200 gr biologische romatomaten
125 gr biologische champignons
1 biologische ui
1 blik biologische tomatenstukjes
0,5 bakje biologische crème fraîche
200 gr biologische rundergehakt

Zelf toevoegen
2 el bakolie
2 tl kerriepoeder
2 tl Italiaanse kruiden
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose)

 

 

De coolwrap is een platte witte kool. De bladeren zijn erg geschikt om wraps van te maken of een heerlijke lasagne zoals vandaag! Voor gebruik is het goed om de koolbladeren kort te koken zodat deze al een beetje zacht zijn als je ze gaat gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om er goede lasagnebladen van maken. Dit gerecht is een gezonde en verrassende variant op de gebruikelijke lasagne. Eet smakelijk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder voorzichtig een aantal mooie bladeren van de coolwrap (probeer daarbij de bladeren heel te houden). Je moet er tenminste 2-3 lagen mee kunnen maken. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de bladeren circa 2-3 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet.

  3. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de tomaten klein. Snijd de overgebleven kool klein (gebruik zoveel je lekker lijkt).

  4. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak dan op een hoog vuur de champignons 2 minuten mee. Voeg de kleingesneden kool toe en roerbak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer dan de crème fraîche erdoor, proef en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder.

  5. Verhit tegelijkertijd een andere koekenpan en rul hierin het gehakt. Voeg de tomaten en de tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel en laat zachtjes nog 5 minuten garen. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, of gewoon met peper en zout.

  6. Pak een ovenschaal en vet deze in. We gaan de lasagne opbouwen door laagjes af te wisselen: gehakt/tomatensaus –  koolbladeren – champignon/kool/roomsaus – koolbladeren – enz. Ga zo door tot alle ingrediënten zijn verwerkt.

  7. Plaats de lasagne 10 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Tip: Ook erg lekker met mozzarella.

Voedingswaarde per portie
600 kcal/ 18 gr koolhydraten/ 43 gr vet/ 27 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...