Krokante kip met polenta

en gegrilde groente

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

Biologische ingrediënten
1 st biologische courgette
1 st biologische aubergine
0,5 st biologische rode ui
1 st  biologische pastinaak
200 gr biologische kipfilet
100 gr biologische polenta
0,5 st biologische kippenbouillonblokje 
Italiaanse kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
4 el broodkruim
1 st ei
2 klontjes roomboter      
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei, selderij, tarwe (gluten) en melk (lactose). 

Polenta is een ‘dikke brij’ van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta dan gestort op een houten snijplank. Deze plank staat dan midden op tafel en het hele gezin eet ervan.

Je kunt polenta op veel verschillende manieren eten. Warm en koud en voor zowel zoete als hartige gerechten. Ook kun je de polenta laten afkoelen en opstijven en dan later krokant bakken. Buon appetito!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de courgette en aubergine in smalle repen. Schil de pastinaak en snijd ook in smalle repen. Pel en snijd de ui in grove halve ringen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente over de plaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en de Italiaanse kruiden en rooster ze 20-25 minuten in de oven.
  2. Snijd intussen de kip in stukjes (zo groot als je lekker lijkt) en strooi er zout en peper over. Klop in een schaaltje een ei los en strooi in een ander schaaltje het broodkruim (of paneermeel). Wentel de kipstukjes eerst door het ei en daarna door het broodkruim. Verhit een koekenpan met bakolie en bak de kipstukjes gaar en krokant (let op stap 2 en 3 kosten waarschijnlijk minder tijd dan het roosteren van de groenten, begin hier niet te vroeg mee).
  3. Zet water op en verkruimel er de bouillon over (per 50 gram polenta 175 ml water). Voeg - aan het nog koude water - de polenta al roerende toe. Laat de polenta koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt wat water toe). Roer tenslotte wat roomboter door de polenta.
  4. Serveer de polenta met de krokante kip en de groente. Of stort de polenta - zoals de Italianen - op een houten snijplank en leg daar de gegrilde groente en de krokante kip op.

 

Tip
Voeg een deel van de Italiaanse kruiden toe aan de polenta. Ook lekker met andere kruiden!

Voedingswaarde
711 kcal/ 74 gr koolhydraten/ 28 gr vet/ 35 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...