Korma

met witte kool en eierkwarten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
2 st biologische Eieren
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Romatomaten
0,5 st biologische Witte kool
4 tl biologische Garam masala
1 el biologische Tomatenpuree
200 g biologische Cannellini bonen
150 ml biologische Yoghurt

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat ei, koriander, mosterd, melk (lactose) en peulvruchten.

Korma is een traditioneel gerecht met garam masala poeder en frisse yoghurt. Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma lijkt op curry, maar is door de yoghurt toch anders. Het is frisser en romiger. We maken het vandaag met eierkwarten en witte kool.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst af onder koud water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst 12 minuten en giet daarna het water af.
2. Breng water aan de kook voor de eieren. Leg de eieren voorzichtig in de pan en laat ze koken voor 8-10 minuten. Giet daarna het water af.
3. Pel en snipper de rode uien. Was de tomaten, snijd in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Was en snijd de witte kool in dunne reepjes van maximaal een halve centimeter. Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de rode uien, garam masala en tomatenpuree. Voeg de gesneden witte kool samen met de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Laat het geheel met de deksel op de pan voor 15 minuten koken. Schep regelmatig om. Schenk tussendoor nog wat water erbij als het geheel te droog wordt. Giet het water van de cannellini bonen af, spoel de bonen af in een zeef onder koud water en voeg tijdens de laatste 5 minuten toe aan de pan.
4. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 5-6 minuten afkoelen. Roer de yoghurt door de pan. Let op: doe dit niet te vroeg, anders gaat de yoghurt schiften. Wacht minstens 5 minuten.
5. Spoel de eieren af onder koud water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte door vieren.
6. Verdeel de rijst over de borden en schep de korma over de rijst. Garneer met de eierkwarten.

Tip

Heb je nog wat peterselie over van een ander gerecht? Voeg dit dan toe als garnering. Ook lekker met bosui.

Voedingswaarden

627 kcal/ 81 g koolhydraten/ 18 g vet/ 27 g eiwit/ 17 g vezels

  Laden...