Koolraapnoedels met oesterzwammen

Paksoi en gehaktballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
1 bakje biologische Oesterzwammen
1 st biologische Paksoi  
1 st biologische Ui          
200 gr biologisch Rundergehakt
1 st biologische Koolraap
1 st biologische Knoflookteen
250 gr biologische Champignons

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Sojasaus/ketjap
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen.

De vorm van oesterzwammen lijkt op de schelp van een oester, vandaar de naam. Voor oesterzwammen geldt - net als voor champignons en andere soorten paddenstoelen - vóór gebruik nooit wassen maar eventueel voorzichtig schoonvegen of -borstelen. Door koolraaptagliatelle te gebruiken in plaats van echte tagliatelle is dit gerecht koolhydraatarm, voedzaam, origineel en verrassend lekker.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was en snijd de paksoi klein.
  2. Breng het rundergehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol er balletjes van. Verhit olie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes samen met de ui bruin. Voeg na circa 5 minuten de kleingesneden paksoi toe en bak nog enkele minuten met de gehaktballen mee (bewaar een handje paksoi groen). Pers de knoflook erbovenuit en blus af met sojasaus. Zet het vuur laag. Schep het paksoigroen vlak voor het serveren door het groente-gehaktmengsel.
  3. Schil intussen de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 centimeter breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraapplakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noedels). 
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de koolraapnoedels – al omscheppend – in circa 5 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog eens 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper (je kunt de koolraapnoedels ook 5 minuten koken in een klein laagje water).
  5. Scheur of snijd de oesterzwammen in stukken. Verhit olie in een andere koekenpan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur totdat ze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de koolraapnoedels met ernaast het groente-gehaktmengsel. Garneer met de oesterzwammen. 

Tip
Het is ook erg lekker om dit gerecht wat pittiger te maken met een verse rode peper of met een klein beetje sambal.

Voedingswaarde
641 kcal/ 23 gr koolhydraten/ 39 gr vet/ 42 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...