Koolraap-tagliatelle bolognese

met groentes en mozzarella

  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 blik biologische tomatenblokjes                             
1 biologische prei                           
200 gr biologische wortel                            
1 biologische ui                              
1 biologische knoflookteen              
400 gr biologische koolraap                         
200 gr biologische rundergehakt                  
1 biologische bol mozzarella            
Biologische basilicum naar smaak 

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en kan sporen van gluten bevatten.

De bolognesesaus komt uit Bologna in Italië. Deze goed gevulde saus werd oorspronkelijk gemaakt met rundvlees, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. In het authentieke gerecht wordt de saus soms wel 3 tot 5 uur gesudderd. Vandaag de dag wordt het gerecht op verschillende manieren bereid. Zo wordt in Amerika de saus vaak geserveerd met spaghetti maar in Bologna gebruiken ze tagliatelle. Vandaag maak je van koolraap je eigen pasta. Buon appetito!

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was vervolgens de prei grondig in een vergiet. Schrap en snijd de wortels in kleine stukjes. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter, snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf in dunne, smalle plakken.
  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en wortel 5-10 minuten op middelhoog tot laag vuur totdat ze glazig en bijna gaar zijn. Voeg daarna de prei toe en bak dit 10 minuten op middelhoog vuur mee. De groenten mogen een beetje bruin worden.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan olie en rul het gehakt hier op middelmatig tot hoog vuur 5 minuten in gaar. Haal het gehakt uit de pan en bak de koolraap ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel en doe het bij de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus even sudderen. Snijd of scheur de bol mozzarella in stukjes.
  5. Serveer de koolraap tagliatelle met de bolognesesaus en de mozzarella. 

 

Voedingswaarde per portie
611 kcal/ 29 gr koolhydraten/ 35 gr vet/ 39 gr eiwit/ 10 gr vezels 

  Laden...