Knolselderijpuree

Met gegrilde pastinaak, hamburger en dragonsaus

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 -24 oktober

Biologische Ingrediënten
0,5 st biologische Knolselderij
500 g biologische Pastinaak
75 ml biologische Yoghurt
Biologische Dragon naar smaak
1 st Rode ui
2 st biologische Hamburger

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el biologische Mosterd
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat selderij, melk (lactose), rundvlees en mosterd.

Pastinaak is een witte wortel met een zoete, anijsachtige smaak. Deze wortel komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, daar zijn ze gek op gegrilde groenten. Pastinaak bevat enorm veel vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. Vandaag serveren we pastinaak met een lekkere hamburger, aardappels en een frisse dragonsaus. Ook erg lekker voor kinderen.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de wortels van de knolselderij en snijd deze doormidden. Schil de knolselderij met een dunschiller of mesje. Snijd vervolgens in gelijke blokjes en kook in 15-20 minuten gaar.
2. Schil de pastinaak, snijd deze in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Hussel de pastinaak om met olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de pastinaak in een grilpan zonder olie voor 10-15 minuten.
3. Meng de yoghurt, dragon en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus daarna opzij.
4. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Haal ze daarna uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de hamburgers in 6 minuten gaar.
5. Giet het water van de knolselderij en vang een deel van het water op. Pureer de knolselderij en voeg tijdens het pureren kookvocht toe tot het een mooie puree substantie heeft. Schep de gefruite rode ui erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de knolselderij en pastinaak over de borden. Serveer de hamburger met wat dragonsaus.

Tip
De pastinaak kan ook 15-20 minuten in de oven gegrild worden op 180 °C.

Voedingswaarde
593 kcal/ 29 g koolhydraten/ 44 g vet/ 28 g eiwit/ 28 g vezels

  Laden...