Kiproerbakschotel

met gekleurde snijbieten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten    
200 gr snijbiet 
0,5 rode peper 
200 gr tomaten 
1 ui 
1 blikje kokosmelk 
200 gr kip roerbakvlees 
130 gr zilvervliesrijst 

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken 
1 tl kerriepoeder                           
Citroensap naar smaak

Vandaag snijbiet op het menu. Deze ‘ouderwetse’ bladgroente zie je niet vaak in de winkel en is krachtig en aards van smaak. In dit gerecht gebruiken we regenboogsnijbiet met prachtige, bontgekleurde stelen. Zowel het blad als de steel is eetbaar, maar behandel ze wel als aparte groenten: de steeltjes zijn stevig en knapperig en het blad slinkt heel snel (net als spinazie).

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.

2. Pel en snipper de ui. Was de tomaten en snijd in stukken (niet te klein). Was de snijbiet en snijd de stelen in stukjes en het blad in reepjes (hou steeltjes en blad gescheiden). Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes.

3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit ui en kerriepoeder 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe vervolgens de kipreepjes en de snijbietstelen erbij en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Bestrooi het geheel met de fijngesneden rode peper en zout.

4. Temper het vuur en bak de tomaat 5 minuten mee toe. Doe de kokosmelk erbij en wat citroensap en roer alles goed door elkaar.

5. Schep rijst op de borden en verdeel er het kiproerbakmengsel over. Garneer eventueel met een partje verse citroen.

 

Tip: Ook erg lekker met fijngehakte cashewnootjes.

657 Kcal/ 34 gr koolhydraten/ 38 gr vet/ 38 gr eiwit

  Laden...