Kiproerbak

met spitskool

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten                                      
600 gr spitskool 
450 gr tomaten
2 uien
1 blikje kokosmelk 
300 gr kip roerbakvlees 
195 gr zilvervliesrijst      

Zelf toevoegen
3 el olie om te bakken 
2 tl kerriepoeder 
2 el sojasaus  


Allergie informatie
Bevat gluten en soja.

Deze oosterse maaltijd is niet pittig en heel toegankelijk voor kinderen.


Bereidingswijze

 

1. Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.

2. Pel en snipper de ui en snijd de spitskool fijn. Was de tomaten en snijd in stukken.

3. Verhit olie in een wok of koekenpan en fruit de ui samen met de kerriepoeder 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de kipreepjes erbij en roerbak 3 minuten op een hoog vuur. Bak daarna de tomaten nog 2 minuten met de kip mee en schep daarna alles uit de pan.

4. Verhit eventueel wat extra olie en roerbak de spitskool op een hoog vuur 5 minuten. Doe de kip met tomaten terug in de pan en voeg de sojasaus en de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

5. Schep de rijst op de borden en verdeel er het kiproerbakmengsel over. Garneer eventueel met een partje verse citroen. Eet smakelijk!

 

Tip: Maak het bord leuk op door de gekookte rijst in een klein kommetje te drukken en deze omgekeerd op je bord te zetten. Verwijder het kommetje en schep er de saus rondom.

863 Kcal/ 40 gr koolhydraten/ 60gr vet/ 35 gr eiwit

  Laden...