Kippendijtjes

met sperziebonen en volkoren rijst

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

levering 1 - 5 december

Biologische ingrediënten

130 g biologische Volkoren basmatirijst
400 g biologische Sperziebonen
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Rode peper
200 g biologische Kipdijbeenfilet
70 g biologische Tomatenpuree

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
75 ml Water
Zout naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees.

De kippendijtjes van vandaag zijn afkomstig van onze leverancier 'Huis Ter Mee'. Zij zijn al 25 jaar specialist op het gebied van kipproducten. Het moderne, volledig biologische bedrijf staat in Oostkapelle in Zeeland. Ze gaan niet alleen bewust om met het milieu, maar ook met het dierenwelzijn. Vandaag eten we de kippendijtjes met een tomatenpuree, sperzieboontjes en rijst.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.
2. Breng water aan de kook voor de sperziebonen. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Breek ze eventueel nog doormidden. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af.
3. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes, verwijder eventueel de zaadjes voor minder pit.
4. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en peper in 2 minuten glazig. Voeg de kippendijfilet toe en bak deze 5-10 minuten mee tot ze volledig gaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (2-3 minuten). Schenk dan het water erbij zodat je een dikke tomatensaus krijgt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout.
5. Serveer de kippendijtjes in tomatensaus met de sperziebonen en rijst.

Tip
Eten er kinderen mee of houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper. Het is ook lekker om de kippendijtjes te grillen en daarna te bakken in de tomatenpuree.

Voedingswaarde
717 kcal/ 67 g koolhydraten/ 33 g vet/ 30 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...