Kikkererwtencurry

Lekker fris met komkommer

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
200 gr biologische kikkererwten
200 ml biologische kokosmelk
400 gr biologische tomatenblokjes uit blik
2 st biologische rode uien
75 gr biologische rucola
1 st biologische knoflookteen 
1 st biologische komkommer
1 el biologische currypasta
130 gr biologische volkoren basmatirijst 
Biologische kurkuma naar smaak

Zelf toevoegen
1 el bakolie
1 el paprikapoeder
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat noten en gluten (tarwe). 

"Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. Variëren is "key", wij maken hem met komkommer en tomaat. Maar probeer bijvoorbeeld ook eens andere groenten zoals wortel, bleekselderij of spinazie toe te voegen. Probeer de curry eens met quinoa of andere peulvruchten. De basis van dit recept is heerlijk." Sanne van Rooij - Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.

  2. Verwarm bakolie in een grote pan. Voeg de knoflook, ui en specerijen toe. Fruit dit 5 minuten. Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.

  3. Zet een pan met water op en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in stukjes. 

  4. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de andere ingrediënten in de pan. Zet het vuur laag en laat dit samen zo’n tien minuten pruttelen.

  5. Giet de rijst af. Voeg op het laatst de rucola en komkommer aan de curry toe. Roer alles door elkaar en serveer.

Tip
Deze curry is ook heerlijk met verse stukjes mango of ananas!

Voedingswaarde
952 kcal/ 97 gr koolhydraten/ 44 gr vet/ 32 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...