Kerrierijst met geroosterde bloemkool

Met rundergehakt

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13-18 januari


Biologische ingrediënten
130 gr biologische Basmatirijst volkoren
150 gr biologische Rundergehakt
400 gr biologische Bloemkool
1 tl biologische Kerriepoeder
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen                                                                                              

Zelf toevoegen
2 tl Maïzena
Scheutje Water
2 el Olijfolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Kan sporen van gluten bevatten.

 

Kerriepoeder is een mengsel met verschillende specerijen. Elke kerriepoeder heeft een eigen samenstelling, want er bestaat geen vast recept voor. In de Indische keuken is de Kerrie Madras heel bekend en in Nederland kennen we vooral de Kerrie Djawa. Meestal zit er in kerriepoeder een aantal basisspecerijen, dit zijn onder andere komijnzaad, korianderzaad, gedroogde chili en mosterdzaad.   

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng water met zout aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in kleine stukken. Doe alles in een kom en voeg olijfolie, kerriepoeder, zout en peper toe. Hussel goed door elkaar en stort uit op een bakplaat met bakpapier. Bak de bloemkool 20 minuten in de oven, totdat de roosjes een lichtbruin korstje krijgen.
  2. Kook de basmatirijst 12 minuten en giet daarna het water af. Pel en snijd de ui in stukjes, pel en snipper de knoflook (of gebruik een knoflookpers).
  3. Verhit een koekenpan met bakolie en bak de ui ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna het rundergehakt en de knoflook toe en bak dit gaar. Voeg naar smaak kerriepoeder toe. Roer de rijst door het gehakt heen. Proef even (kerriepoeder kan heel pittig zijn!) en voeg meer toe als je dat lekker vindt.
  4. Maak met een scheutje koud water een maïzenapapje in een beker of glas. Voeg 3 el water per persoon toe aan het gehakt en roer dan het maïzenapapje erdoorheen. Laat het mengsel even koken totdat het dikker wordt en je een sausje krijgt (voeg meer water toe als je meer saus wilt). Proef en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer het kerrierijstmengsel met ernaast de geroosterde bloemkool.

 

Tip
Maak kleine gehaktballetjes van het rundergehakt voor een vrolijk effect. 

Voedingswaarde
631 kcal/ 63 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 24 gr eiwit/ 7 gr vezels 

  Laden...