Kamut spaghetti met pompoensaus

en Harissaballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
400 gram biologische Pompoenblokjes
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Groentebouillon tablet
170 gr biologische Kamut spaghetti
1 st biologische Bindsla
150 gr biologische Harissaballetjes

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 tl Kurkumapoeder
Zout en zwarte peper naar smaak
200 ml Water

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en soja.

Voor een lekkere, romige pastasaus heb je gelukkig geen melk of room nodig. Nee, je kunt heel makkelijk van ingrediënten zoals zoete aardappel of pompoen een dikke saus maken. Naast dat een zelfgemaakte saus natuurlijk beter smaakt dan die uit een potje, is het ook leuk om hem zelf te maken. Dit kost je namelijk maar 10 minuten! – Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de pompoenblokjes in 10 minuten beetgaar. Bereid ook alvast de groentebouillon. 
  2. Pel en snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook met de zwarte peper en kurkuma circa 5 minuten
  3. Doe de zachte pompoen, bouillon en gebakken ui in een blender en mix.
  4. Kook de kamut spaghetti in circa 10 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  5. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de harissaballetjes 3-5 minuten. Voeg de pompoensaus toe en verwarm nog 2 minuten op een hoog vuur.
  6. Was en snijd de sla klein en maak eventueel een lekkere dressing. Serveer de spaghetti in diepe borden met een flinke schep pompoensaus en de frisse sla ernaast.

Tip
Ook erg lekker met stukjes paprika of wortel voor een extra bite.

Voedingswaarde
722 kcal/ 82 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 32 gr eiwit/ 7 gr vezels

  Laden...