Kalkoensaltimbocca

met gebakken pastinaak en aardappels

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Pastinaak
500 gr biologische Aardappels      
1 st biologische Ui          
Verse biologische salie naar smaak           
200 gr biologische Kalkoen dijbeenfilet      
45 gr biologische Ontbijtspek       

Zelf toevoegen
100 ml Witte wijn of water
Klontje Roomboter
Zout en peper

Allergenen
Bevat geen allergenen.

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Van origine bereid je dit gerecht met kalfsvlees, parmaham en natuurlijk salie. Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met spek omwikkeld.

 Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Schil de pastinaak en snijd er kleine plakjes van. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de pastinaak samen met de ui op een middelhoog vuur gaar en lichtbruin (circa 15 minuten).
  3. Leg intussen de kalkoen dijbeenfilet tussen plastic folie en sla plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Kruid het vlees met zout en peper – snijd eventueel doormidden - en leg op elk stuk 2-3 blaadjes salie. Omwikkel het met de spek (Je kunt het vlees ook dubbelvouwen en vastzetten met een prikkertje, maar dan is de baktijd flink langer). Verhit bakolie of roomboter in een koekenpan en bak de kant met salie eerst 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Keer voorzichtig om en bak nog eens 3 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  4. Giet witte wijn of water en een klontje roomboter in de pan en roer de aanbaksels los. Laat op een hoog vuur tot de helft inkoken en breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus mee koken. Leg de saltimbocca in de jus en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  5. Serveer de saltimbocca met ernaast de gebakken pastinaak en de gekookte aardappels met jus. Buon appetito!

 Tip
Het is ook erg lekker om marsala te gebruiken in plaats van witte wijn of water.

Voedingswaarde
724 kcal/ 73 gr koolhydraten/ 23 gr vet/ 38 gr eiwit/ 17 gr vezels 

  Laden...