Kalkoen-dijbeenfilet met romige paddenstoelensaus

met rijst en peterselie

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
250 gr biologische champignons
250 gr biologische kastanjechampignons
2 biologische uien
100 ml biologische  slagroom
200 gr biologische kalkoen -dijbeenfilet
130 gr biologische basmati volkoren rijst
Biologische peterselie naar smaak

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose). Kan mogelijk sporen van gluten bevatten. 

De herfst heeft nu langzaam zijn intrede gedaan en de bladeren vallen volop uit de bomen. De eerste eikels en kastanjes liggen al op de grond en de paddenstoelen schieten de grond uit. Voor dit herfstige weer hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! Lekkere kalkoen-dijbeenfilet met een romige paddenstoelensaus van champignons en kastanjechampignons. Eet smakelijk!   

Bereiding

  1. Kook de basmatirijst in 12 minuten gaar en ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Snijd de kalkoen-dijbeenfilet in reepjes en bestrooi het met wat peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoen-dijbeenfilet reepjes eerst bruin aan en vervolgens op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Haal ze uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons en de kastanjechampignons in plakjes.
  3. Fruit de ui circa 3 minuten in het bakvet. Voeg alle champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee. Voeg de slagroom toe en verwarm de saus nog 2-5 minuten op laag vuur. Voeg de peper en peterselie naar smaak toe.
  4. Verdeel de basmatirijst over de borden en leg de reepjes kalkoen-dijbeenfilet erop. Schep de paddenstoelenroomsaus erover.

Tip: Ook lekker met wat tijm. Voeg op het laatst wat citroensap en versgemalen peper aan het gerecht toe voor extra smaak

Voedingswaarde per portie
677 kcal/ 54 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 38 gr eiwit/ 7 gr vezels 

  Laden...