Kalkoen-dijbeenfilet met paddenstoelensaus

met volkorenrijst en peterselie

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten 
250 gr biologische kastanjechampignons                               
250 gr biologische mergelgrotchampignons               
2 biologische uien                          
200 ml biologische Soja Cuisine                    
200 gr biologische kalkoen-dijbeenfilet
130 gr biologische basmati volkoren rijst
Biologische peterselie naar smaak

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja

De herfst heeft nu langzaam zijn intrede gedaan en de bladeren vallen volop uit de bomen. De eerste eikels en kastanjes liggen op de grond en de paddenstoelen schieten de grond uit. Voor dit herfstige weer hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto! Lekkere kalkoen-dijbeenfilet met een romige paddenstoelensaus van champignons en kastanjechampignons. Eet smakelijk!   

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de basmati rijst in 12 minuten gaar. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Snijd de kalkoendijbeenfilet in reepjes en bestrooi het met wat peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoen dijbeenfilet reepjes eerst bruin aan en vervolgens in 10 minuten gaar. Haal ze uit de pan en houd warm onder een deksel. Pel en snipper intussen de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
  3. Fruit de ui circa 3 minuten in het bakvet tot ze glazig zijn. Voeg alle champignons toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg de Soja Cuisine toe en verwarm de saus nog 2-5 minuten op laag vuur. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de basmati rijst over de borden en leg de reepjes kalkoenfilet erop. Schep de paddenstoelenroomsaus erover.

Tip: Ook lekker met wat tijm. Voeg op het laatst wat citroensap en versgemalen peper aan het gerecht toe voor extra smaak.

Voedingswaarde per portie
672 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 30 gr vet/ 40 gr eiwit/ 7 gr vezels 

  Laden...