Kabeljauwfilet met zilte aardappels

en gekookte bietjes uit de oven

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari


Biologische ingrediënten
200 gr biologische Kabeljauwfilet met daslookmarinade
500 gr biologische Zilte aardappels
0,5 bakje biologische Slagroom
500 gr biologische Rode bieten
2 tl biologische Bieslook 

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 klontje Roomboter       
1 el Meel
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten (tarwe), vis

Onze kabeljauw wordt geleverd door Fish&More. Al hun visproducten zijn duurzaam gevangen en/of biologisch gekweekt. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat de vis van Fish&More voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels grondig (of schil ze) en kook ze 10 minuten. Giet het water af en laat uitdampen.
  3. Laat de bietjes uitlekken en schaaf of snijd ze in plakjes. Snijd ook de aardappels in plakjes en leg alles dakpansgewijs in een ovenschaal.
  4. Roer de bieslook, zout en peper door de slagroom en schenk dit over de aardappels/bietjes. Plaats de schaal 10-15 minuten in de warme oven.
  5. Verwarm ondertussen olie met een klontje roomboter in een koekenpan. Strooi wat meel op een bord en wentel er de kabeljauwfilet in. Bak de kabeljauwfilet eerst op de vleeskant, dan laten garen op het vel (in totaal circa 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de gebakken kabeljauw met ernaast de zilte aardappel-bietenschotel.

 

Tip
Wil je de oven niet gebruiken? Maak dan een zilte aardappelpuree en serveer de bieten in bieslookroomsaus ernaast. 

Voedingswaarde per persoon
692 kcal/ 59 gr koolhydraten/ 35 gr vet/ 27 gr eiwit/ 12 gr vezels

  Laden...