Kabeljauwfilet met sperziebonen

en een puree van wortelpeterselie

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6-11 januari


Biologische ingrediënten
200 gr biologische Kabeljauwfilet met daslook marinanade    
500 gr biologische Wortelpeterselie
400 gr biologische Sperziebonen
2 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 klontje Roomboter
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat vis, melk (lactose)

Onze kabeljauw wordt geleverd door Fish&More. Al hun visproducten zijn duurzaam gevangen en/of biologisch gekweekt. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat de vis van Fish&More voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de wortelpeterselie. Schil de wortelpeterselie, snijd in stukken en kook deze in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en vang het kookvocht op. Stamp de wortelpeterselie met een pureestamper en voeg desgewenst wat kookvocht toe voor een smeuïge puree (je kunt de wortelpeterselie ook pureren met een staafmixer).
  2. Breng water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snijd doormidden. Kook de bonen in circa 5 minuten (beet)gaar. Kook de boontjes niet te lang, want dan verliezen ze veel smaak en hun frisgroene kleur. Giet het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Fruit knoflook en ui gedurende 2 minuten. Doe de sperziebonen erbij en bak nog circa 5 minuten – al omscheppend - op een middelhoog vuur.
  4. Verwarm ondertussen olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de kabeljauwfilet eerst op de vleeskant, dan laten garen op het vel (in totaal circa 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de gebakken kabeljauw met ernaast ernaast de sperziebonen en puree van wortelpeterselie.

Tip
Je kunt de kabeljauw ook paneren met kokosmeel. En het is ook erg lekker om de wortelpeterselie kort voor te koken, in kleine stukken te snijden en te roosteren op een bakplaat in de oven. 

Voedingswaarde
543 kcal/ 38 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 26 gr eiwit/ 19 gr vezels

  Laden...