Kaasfondue

met brood, broccoli, witlof en komkommer

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische ingrediënten
1 pak biologische Allgau kaasfondue geraspt 48+
1 st biologische meergranenbroodje desem
1 st biologische knoflookteen
2 stronkjes biologische witlof (125 gr per stuk)
1 st biologische komkommer (200 gr)
500 gr biologische broccoli

Zelf toevoegen
400 ml droge witte wijn of bouillon
Nootmuskaat naar smaak
Peper en zout naar smaak


Allergenen
Bevat melk (lactose). Bevat sulfiet wanneer de kaasfondue wordt verrijkt met wijn.

 

De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn ook uitstekend vervangen door een lichte bouillon, druivensap of melk. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren.

Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgauer kazen, die grof worden geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt.

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de roosjes van de broccoli. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Kook de broccoli in een klein laagje water beetgaar (circa 3-5 minuten). Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in staafjes van 8 -10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronken
  2. Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking (in de oven of in je broodrooster). Snijd het brood in kleine stukken (neem zoveel brood je lekker lijkt).
  3. Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Plet de knoflook en wrijf er de pan mee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kun je de knoflook in de pan laten en meekoken (en eventueel voor gebruik weer verwijderen).
  4. Schenk de witte wijn (of bouillon, druivensap of melk) in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de kaas toe. Roer goed met een houten lepel 8-10 minuten tot alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken!
  5. Proef met een stukje brood en breng eventueel nog verder op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, witlofschuitjes, komkommer en stukjes brood. Dippen maar!

 

Tip
Als de kaas niet goed bindt, dan kun je een Maizena papje maken en dit door de gesmolten kaas roeren. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat is de kaasfondue goed gebonden.

Voedingswaarde per persoon
866 kcal/ 44 gr koolhydraten/ 49 gr vet/ 54 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...