Kaasfondue met witlof, komkommer,

broccoli, bleekselderij en paprika

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische ingrediënten
1 pak biologische Allgau kaasfondue geraspt 48+
400 gr biologische Broccoli
2 st biologische Witlof
0,5 st biologische Komkommer
1 st biologische Paprika
2 stengels biologische Bleekselderij
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
400 ml droge witte wijn of bouillon
Nootmuskaat naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en selderij.

De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn ook uitstekend vervangen door een lichte bouillon, druivensap of melk. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren.

Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgauer kazen, die grof worden geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt.

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de roosjes van de broccoli. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Kook de broccoli in een klein laagje water beetgaar (circa 3-5 minuten). Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in staafjes van 8 -10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronken. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
  2. Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Plet de knoflook en wrijf er de pan mee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kun je de knoflook in de pan laten en meekoken (en eventueel voor gebruik weer verwijderen).
  3. Schenk de witte wijn (of bouillon, druivensap of melk) in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de kaas toe. Roer goed met een houten lepel 8-10 minuten tot alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken!
  4. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, witlofschuitjes, komkommer, bleekselderij en paprika. Dippen maar!

 

Tip
Als de kaas niet goed bindt, dan kun je een Maizena papje maken en dit door de gesmolten kaas roeren. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat is de kaasfondue goed gebonden. 

Voedingswaarde per persoon
689 kcal/ 10 gr koolhydraten/ 46 gr vet/ 49 gr eiwit/ 10 gr vezels

 

  Laden...