Italiaanse stamppot

met zongedroogde tomaatjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering  10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
600 gr biologische Aardappels kruimig       
300 gr biologische Cavolo nero
0,5 potje biologische Zongedroogde tomaat
2 st biologische ui

Zelf toevoegen
2 el Roomboter (of bakolie)
Mosterd naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mosterd en melk (lactose)

De zongedroogde tomaatjes uit dit gerecht worden geteeld, geoogst en verwerkt door de familie Gaudiano. Al meer dan 20 jaar teelt deze Italiaanse familie op biologische en biodynamische wijze. Voor deze familie is bio geen modegril, maar een levensproject. Het is een andere visie op de wereld waar landbouw zich in dienst stelt van voeding. Van het oogsten tot en met het labelen van de eindproducten: de Gaudiano-broers doen alles zelf. Zo behouden ze eenheid, overzicht en controle. Met als resultaat: uitstekende kwaliteit. En dat proef je!

Bereidingswijze

  1. Breng water met zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Was de cavolo nero en snijd klein. Heb je grote bladeren dan kun je beter de harde nerven verwijderen. Bij kleine exemplaren hoeft dat niet. Laat de cavolo nero 10-15 minuten meekoken met de aardappels.
  3. Pel en snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de gedroogde tomaten in smalle repen. Verwarm roomboter in een koekenpan en fruit op een laag vuur de uien gedurende 5-8 minuten (langer mag ook).
  4. Giet het water van de aardappels en groente af en vang daarbij het kookvocht op. Stamp aardappels, groenten en mosterd met een pureestamper goed door elkaar en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Roer de zongedroogde tomaatjes door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de stamppot en verdeel daar de in roomboter gebakken uien over.

Tip
Ook erg lekker met Italiaanse salami of pancetta.

Voedingswaarde
610 kcal/ 81 gr koolhydraten/ 20 gr vet/ 17 gr eiwit/ 17 gr vezels 

  Laden...