Italiaanse minestronesoep

boordevol groenten en orzo

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische ingrediënten
250 gr biologische Romatomaat               
1 st biologische Courgette           
200 gr biologische Wortel            
200 gr biologische Witte bonen    
1 st biologische Prei                   
200 gr biologische Rundergehakt  
1 st biologische Runderbouillontablet                    
170 gr biologische Orzo              
70 gram biologische Tomatenpuree

Zelf toevoegen
1 el bakolie
600 ml water
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat gluten (tarwe)

Orzo (of risoni) is een kleine, gedroogde pastasoort in de vorm van rijst, die volgens de Italianen op gerstekorrels lijken. Vandaar de naam orzo: Italiaans voor gerst. Je ziet deze pastavorm in veel landen rondom de Middellandse Zee. Orzo is erg lekker als pasta met een tomatensaus of pesto, of als basis voor een snelle risotto. Onze Orzo wordt op traditionele wijze geproduceerd in Sicilië en daar eet men het van oudsher in soepen.


Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd in halve ringen. Was grondig. Was en snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens kleine plakjes. Schrap de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Was en snijd de tomaten in stukken. Breng water aan de kook voor de soep.
  2. Verwarm de bakolie in een ruime braadpan (of soeppan) en bak op een middelhoog vuur de prei en wortel 2 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en laat nog eens 2 minuten meebakken.
  3. Doe de courgette en tomaten erbij en schenk er het water bij. Verkruimel de bouillon erover en breng het water weer aan de kook. Zodra de soep kookt, temper je het vuur.
  4. Meng het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en draai er kleine balletjes van. Doe de gehaktballetjes in de pan en laat ze garen in de bouillon.
  5. Doe de orzo de laatste 8 minuten bij de soep en kook deze in de bouillon beetgaar.
  6. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en verwarm nog 2-3 minuten mee.

 

Tip
Erg lekker met wat verse peterselie.

Voedingswaarde per persoon
779 kcal/ 99 gr koolhydraten/ 20 gr vet/ 44 gr eiwit/ 17 gr vezels

  Laden...