Hartige Taart

Met bieten, groene kool en geitenkaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 - 10 oktober

Biologische ingrediënten
4 plakjes biologische Bladerdeeg
200 g biologische Groene kool
1 st biologische Rode ui
Handje biologische Hazelnoten
250 g biologische Rode biet
125 g biologische Verse zachte geitenkaas

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), noten en lactose (melk)

Bietjes zijn enorm veelzijdig en supergezond. Ze bevatten weinig kilocalorieën, maar veel vezels. Het is de perfecte groente om veel kleur toe te voegen aan een gerecht. Bietjes kun je raspen in een salade, grillen in de oven of meekoken in een lekkere risotto. Probeer ook eens een combinatie van rode én gele biet. Vandaag combineren wij bietjes met groene kool en verse geitenkaas.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Maak 1 grote deeglap van het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem. Bak 10-15 minuten in de oven totdat deze goudbruin gekleurd is.
3. Verhit intussen bakolie in een wok en roerbak de groene kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe zodat de kool niet aanbakt.
4. Pureer de helft van de bietjes met wat olijfolie, zout en peper (gebruik een staafmixer of een keukenmachine). Snijd de rest van de bietjes in kleine plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen en hak de hazelnoten in grove stukken.
5. Smeer de bietenpuree over de bladerdeegbodem. Beleg vervolgens met de groene kool, de rest van de bietjes, ui en hazelnoten. Brokkel de geitenkaas erover en bak de taart nog 10 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Tip
Het is ook lekker om wat honing over de plaattaart te druppelen. De bietjes combineren ook erg goed met mierikswortelsaus.

Voedingswaarde
644 kcal/ 52 g koolhydraten/ 36 g vet/ 23 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...