Groentetajine

Met Ras el Hanout

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Groentebouillontablet (GV)
2 st biologische Ui
1 st biologische Courgette
1 st biologische Aubergine
200 g biologische Kikkererwten  
250 g biologische Passata
400 g biologische Butternutpompoen, gesneden
2 st biologische Knoflookteen
2 tl biologische Ras el hanout
Biologische Rozijnen naar smaak 
Biologisch Amandelschaafsel naar smaak

Zelf toevoegen
150 ml Water
3 el Bakolie
Kaneelpoeder naar smaak

Allergenen
Bevat mais, peulvruchten en noten.

Vandaag staat er een heerlijk geurende stoofschotel op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout, zoete rozijnen en amandelen. Ras el hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengsel en het betekent letterlijk: "het hoofd des huizes". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen.

Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook en bereid de bouillon. Wel de rozijnen in lauw water.
2. Pel en snipper de ui. Was en snijd de courgette en aubergine in kleine stukken.
3. Giet de kikkererwten af en spoel af onder water. Doe de kikkererwten in een kom en meng de passata erdoor.
4. Verhit bakolie in een ruime braadpan of tajine en bak de ui en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de courgette, pompoenblokjes, kikkererwten in tomatensaus en de groentebouillon toe aan de pan. Pel de knoflook en pers de knoflook erboven uit. Breng beetje bij beetje op smaak met ras el hanout en een snuf kaneelpoeder. Giet de rozijnen af en schep ze door de groenten. Laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes garen.
5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. 
6.. Serveer de heerlijk geurende groentestoof in mooie kommen en garneer met amandelschaafsel.

Tip
Ook erg lekker met dadels, abrikozen, verse munt of koriander.

Voedingswaarde
555 kcal/ 43 g koolhydraten/ 33 g vet/ 15 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...