Stamppot met slavink

met pompoen, boerenkool en courgette

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari


Biologische ingrediënten
600 gr biologische kruimige aardappels
400 gr biologische oranje stamppotgroenten
2 st biologische slavink 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Melk naar smaak
Roomboter naar smaak
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat selderij en melk (lactose)

Vandaag op het menu een traditioneel Hollands gerecht op basis van aardappels en groenten, die meestal samen in één pan worden gekookt en vervolgens door elkaar gestampt worden. Het recept voor stamppot is al eeuwen oud, maar tot op de dag van vandaag is dit oer-Hollandse gerecht razend populair. Het leuke van stamppot is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Vandaag eten we de stamppot met een voorgesneden ‘oranje stamppotmix’ met pompoen, boerenkool, courgette en rode ui. Lekker makkelijk!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels grondig, snijd in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  2. Voeg de laatste 10 minuten de groene stamppotgroenten toe en kook mee.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de slavink in 15 minuten gaar. Laat rustig garen met de deksel op de pan. Keer regelmatig en voeg na 5 minuten een klein scheutje water toe zodat de slavink niet aanbrandt.
  4. Giet het water van de aardappels en groenten af en stamp alles door elkaar. Voeg een scheutje melk (of kookvocht) en een klontje roomboter toe om een smeuïge stamppot te maken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de stamppot met de slavink ernaast.

Tip
Het is ook lekker om wat fijngehakte noten door de stamppot te doen! 

Voedingswaarde
754 kcal/ 60 gr koolhydraten/ 44 gr vet/ 23 gr eiwit/ 8 gr vezels 

  Laden...