Graffity aubergine met pasta

met tomaatjes en verse basilicum

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

 Levering 30 december – 4 januari

 

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Graffity aubergine
50 gr biologische Rucola  
2 st biologische Ui          
2 st biologische Knoflookteen
1 blik biologische Tomatenstukjes
75 gr biologische Pijnboompitjes               
170 gr biologische Glutenvrije fusilli

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat geen allergenen

Deze prachtige grafitty aubergine kom je niet in iedere winkel tegen. Ook al is de smaak, vorm en houdbaarheid bijna hetzelfde als die van een gewone aubergine, het is de paarse schil met de witte strepen die de aandacht trekt en die je gerecht een bijzonder tintje geeft.

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aubergine in kleine stukjes. Bestrooi met wat zout en zet 10-15 minuten opzij zodat het vocht eruit kan trekken. Was en droog de rucola.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en zet even opzij.
  4. Verhit intussen olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak totdat deze bruin en zacht wordt (5 minuten). Voeg dan de tomatenstukjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan met wat zout lichtbruin.
  6. Serveer de pasta met een flinke scheut lekkere olijfolie en de aubergine in tomatensaus en rucola ernaast. Garneer met de pijnboompitjes.

 

Tip
Maak een lekkere dressing voor over de rucola: bijvoorbeeld met olijfolie, azijn, een kneepje honing, zout en peper.

Voedingswaarde per persoon
771 kcal/ 93 gr koolhydraten/ 31 gr vet/ 24 gr eiwit/ 13 gr vezels


  Laden...