Graffity aubergine in tomatensaus

met volkoren fusilli

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Graffity aubergine
1 blik biologische Tomatenstukjes
2 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
170 gr biologische Fusilli volkoren 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat gluten (tarwe)

 

Deze prachtige grafitty aubergine kom je niet in iedere winkel tegen. Ook al is de smaak, vorm en houdbaarheid bijna hetzelfde als die van een gewone aubergine, het is de paarse schil met de witte strepen die de aandacht trekt en die je gerecht een bijzonder tintje geeft.


Bereidingswijze

  1. Was en snijd de aubergine in stukjes. Bestrooi met wat zout en zet 10-15 minuten opzij zodat het vocht eruit kan trekken.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en zet even opzij.
  4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aubergine toe en roerbak totdat deze bruin en zacht wordt (5 minuten). Voeg dan de tomatenstukjes toe en laat nog enkele minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Serveer de pasta met een flinke scheut olijfolie en de aubergine in tomatensaus ernaast.

 

Tip
Ook erg lekker met verse rucola of wat geraspte kaas. 

Voedingswaarde per persoon
543 kcal/ 81 gr koolhydraten/ 12 gr vet/ 18 gr eiwit/ 17 gr vezels

  Laden...