Goed gevulde wraps

Met kikkererwten-groentemix en mierikswortelsaus

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 22 – 26 september

Biologische ingrediënten
400 g biologische Wortels
0,5 st biologische IJsbergsla
400 g biologische Kikkererwten
100 g biologisch Vegan gehakt
4 st biologische Volkoren wraps
0,5 potje biologische Mierikswortelsaus

Zelf toevoegen
Zout en peper naar smaak
Snuf Paprikapoeder
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en soja

Wraps zou ik elke dag wel kunnen eten; ik ben gek op zo’n pakketje met lekkers! Ik wissel veel af, de ene keer gebruik ik nori, de andere keer rijstvellen en soms ook gewoon een boekweitwrap om alle gezonde ingrediënten in te verpakken. Afhankelijk van wat ik in huis heb, vul ik de wraps. Rice paper rolls zijn heerlijk met fruit, nori met groente en quinoa en deze wraps met mierikswortelsaus, sla en kikkererwten. Vandaag dus een supersnel maar heel lekker recept voor deze goedgevulde wraps.

Bereidingswijze
1. Was en rasp de wortels tot je enkel kleine sliertjes over hebt. Snijd de sla in kleine stukjes.
2. Gooi het vocht van de kikkererwten weg.
3. Verwarm de bakolie in een grote pan en voeg de wortelrasp, het vegan gehakt en kikkererwten toe. Roer goed door en maak af met een snuf peper, zout en paprikapoeder.
4. Leg de wraps op een bord en smeer hierop 2 eetlepels mierikswortelsaus, gevolgd door de slablaadjes en als laatste de kikkererwten-groentemix.
5. Vouw ze dicht en snijd doormidden. Geniet!

Tip
Heb je kikkererwten over? Leg deze dan op een bakplaat, strooi er wat peper en zout overheen en rooster kort in de oven. Erg lekker door salades!

Voedingswaarde 844 kcal/ 102 g koolhydraten/ 31 g vet/ 31 g eiwit/ 17 g vezels 

  Laden...