Gnocchi in tomatensaus

met kastanjechampignons en mozzarella

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 10 – 15 februari

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Gnocchi
1 bakje biologische Kastanjechampignons
3 st biologische Romatomaten
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
0,5 blik biologische Gepelde tomaten
1 bol biologische Mozzarella
Verse biologische basilicum naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
scheutje Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en gluten (tarwe).

Vandaag op het menu: Gnocchi in tomatensaus (spreek uit als ‘njokkie). Gnocchi is een, ietwat minder bekende, Italiaanse pastasoort. In het Nederlands wordt het ook wel ‘knoedel’ genoemd. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. Vandaag combineren we de kant-en-klare gnocchi met tomatensaus, kastanjechampignons, rode ui, verse basilicum en mozzarella. 

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de tomaten in stukjes. Veeg de kastanjechampignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd vervolgens in plakjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn of pers uit met een knoflookpers. Giet het water van de mozzarella af en snijd de bol in blokjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg de tomaten en kastanjechampignons toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak het blik gepelde tomaten open en haal de tomaten eruit. Snijd de tomaten in stukjes en voeg, samen met de achtergebleven tomatensaus in het blik, toe aan de koekenpan. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. De gnocchi is gaar als deze boven komt drijven. Giet het water af en schenk er wat olijfolie extra vierge over.
  5. Serveer de gnocchi met een flinke schep tomatensaus. Verdeel er de mozzarella over en garneer met verse basilicum.

Tip
Ook lekker met Parmazaanse kaas of Italiaanse kruiden!

Voedingswaarde
616 kcal/ 44 gr koolhydraten/ 38 gr vet/ 18 gr eiwit/ 5 gr vezels 

  Laden...