Gevulde portabella met ovenaardappels

en groenteburgers

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten  
2 biologische eieren
500 gr biologische aardappels  
1 biologische gele paprika
2 biologische portabella’s
1 biologische knoflooktenen
1 biologische uien 
¾ bol biologische mozzarella
150 gr biologische tomaten                         

 Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Olijfolie van goede kwaliteit naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei en melk (lactose)

De portabella is overgekomen vanuit Amerika, maar de naam doet Italiaans aan. Door speciale teeltwijze is deze paddenstoel uitgegroeid tot een reuze kastanjechampignon. Verschillende telers in Nederland zijn gespecialiseerd in het telen van de portabella’s. In Amerika is deze paddenstoel erg populair voor op de barbecue, in Nederland eten we hem vaak gevuld met gehakt, kaas of ei. Ook zeer geschikt als je een dagje vegetarische wilt eten!

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water met zout aan de kook. Was en snijd de aardappels in stukken. Kook ze 15 minuten en giet het water af.
  2. Borstel intussen de portabella’s schoon, verwijder het steeltje en lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit (zorg dat de portabella ‘hoed’ heel blijft). Hak het steeltje en vruchtvlees klein. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui fijn.
  3. Verhit olie in een koekenpan en fruit knoflook, ui en portabella vruchtvlees gedurende 2 minuten. Snijd ondertussen de paprika’s open, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en roerbak op een hoog vuur mee (circa 3 minuten). Was en snijd de tomaten in stukken en bak nog 2 minuten mee.   
  4. Klop de eieren los in een kommetje en voeg eventueel wat zout en peper toe. Snijd de mozzarella in plakken of scheur het klein. Vet een ovenschaal in en leg de portabella ‘hoedjes’ ondersteboven in de ovenschaal. Schep er het groentemengsel in en giet er wat losgeklopt ei overheen en dek af met mozzarella. Heb je nog groentemengsel over, leg dat dan naast de portabella’s in de ovenschaal.
  5. Spreid de aardappels uit op de bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en bak de aardappels samen met de portabella’s 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan zodat de mozzarella goudbruin kleurt.
  6. Serveer de goed gevulde portabella ’s met de ovenaardappeltjes. 

Tip: Meer ingrediënten nodig om de portabella te vullen? Voeg wat spinazie toe! Ook lekker met een mozzarella salade ernaast! 

Voedingswaarde per portie
474 kcal/ 35 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 22 gr eiwit/ 8 gr vezels

  Laden...