Gevulde portabella met gebakken aardpeer

met sla en buffelmozzarella

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten   
2 biologische portabella ’s    
250 gr biologische tomaten 
1 biologische ui 
1 biologische knoflookteen              
0,5 krop biologische sla
500 gr biologische aardpeer 
1 bol biologische buffelmozzarella

Zelf toevoegen 
1 el olie om in te bakken
0,5 el azijn
Olijfolie van goede kwaliteit naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) 

 

De portabella is overgekomen vanuit Amerika, maar de naam doet Italiaans aan. Door speciale teeltwijze is deze paddenstoel uitgegroeid tot een reuze kastanjechampignon. Verschillende telers in Nederland zijn gespecialiseerd in de portabella. In Amerika is deze paddenstoel erg populair voor op de barbecue, in Nederland eten we hem vaker gevuld met gehakt, kaas of ei. Ook zeer geschikt als je een dagje vegetarische wilt eten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardperen grondig en snijd in stukken of schijven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardperen 5-10 minuten tot ze gaar zijn. 
  2. Borstel intussen de portabella’s schoon, verwijder het steeltje en lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit (zorg dat de portabella ‘hoed’ heel blijft). Hak het steeltje en vruchtvlees klein. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui fijn.
  3. Verhit olie in een koekenpan en fruit knoflook, ui en portabella vruchtvlees gedurende 2 minuten. Was en snijd de tomaten in stukken en bak nog 2 minuten mee.   
  4. Was en hak de sla klein. Snijd de mozzarella in plakken of scheur het klein. Vet een ovenschaal in en leg de portabella ‘hoedjes’ ondersteboven in de ovenschaal. Schep er het groentemengsel in en dek af met mozzarella. Heb je nog groentemengsel over, leg dat dan naast de portabella’s in de ovenschaal.
  5. Doe de portabella’s 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan zodat de mozzarella goudbruin kleurt.
  6. Serveer de gevulde portabella ’s met de gebakken aardpeer en de salade. 

Tip: Meer ingrediënten nodig om de portabella te vullen? Voeg wat spinazie of paprika toe! 

Voedingswaarde per portie
457 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 25 gr eiwit/ 8 gr vezels

  Laden...