Gevulde kipdijbeenfilet met regenboogpeen

met gebakken rode aardappels

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 30 december – 4 januari


Biologische ingrediënten
400 gr biologische Rode aardappels
400 gr biologische Gekleurde penen
2 st biologische Ui
Biologische Salie blaadjes vers naar smaak
200 gr biologische Kipdijbeenfilet
1 st biologische Mini mozzarella 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Rozemarijn of tijm naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak 

Allergenen
Bevat melk (lactose)

We weten niet beter, dan dat wortels oranje zijn. Toch is het zo dat ze nog niet zo heel lang feloranje van kleur zijn. Oorspronkelijk kwamen wortels uit Iran, toen waren ze nog geel, paars, wit, groen of zelfs roze. De wortels zijn net zo lang gekruist tot de mooie oranje kleur ontstond, wat ‘heel toevallig’ de kleur van het Huis van Oranje-Nassau was. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng water met zout aan de kook voor de aardappels. Pel en snijd de ui in halve ringen. Boen de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels in 6 minuten beetgaar, giet af en bewaar voor later.
  2. Schrap ondertussen de gekleurde penen schoon en snijd ze in de lengte in dunne staafjes (zodat ze snel garen). Stort ze uit op de bakplaat en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Rooster de penen 20-25 minuten in de oven. Zet de laatste minuut de grill aan voor een krokant resultaat. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels en de ui goudbruin in een pan op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig om, totdat de aardappels goudbruin kleuren. Breng op smaak met zout, peper en rozemarijn of tijm.
  4. Leg ondertussen de kipdijbeenfilet open en bestrooi met zout en peper. Leg blaadjes salie in de filets. Snijd of scheur de bolletjes mozzarella in stukjes en verdeel over de filets. Vouw de filets dicht (je kunt ze dicht binden met slagerstouw of met een prikkertje. Dit vermindert lekken tijdens het bakken). Bak de filets tegelijk met de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
  5. Serveer de gebakken aardappels met de geroosterde penen en gevulde kipdijbeenfilet.

 

Tip
Je kunt de aardappels ook bij de penen in de oven bakken.

Voedingswaarde
636 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 38 gr eiwit/ 11 gr vezels 

  Laden...