Gevulde courgette met veggieburger en aardappels

met bieslook en vegan roomkaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
2 biologische tofu ananas burger
500 gr biologische aardappels
1 biologische courgette
2 biologische portabella’s
1 biologische knoflookteen
2 biologische uien
50 gr biologische vegan roomkaas
biologische bieslook naar smaak

 Zelf toevoegen 
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Soja, sesam, selderij en mosterd.

Courgette is een veelzijdige groente met een neutrale smaak. De courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd en is lid van de komkommerfamilie. Door de courgette te grillen krijgt het een nootachtige smaak. Naast grillen kun je ‘m ook rauw eten, koken, wokken, bakken, pureren, en vullen. De bloem van de courgette heet courgette fleur is een delicatesse in Griekenland en Italië. Vanavond genieten jullie van een gevulde courgette met ovenaardappels en een veggieburger.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng water met zout aan de kook. Was en snijd de aardappels in stukken. Kook ze vervolgens in 15 minuten gaar en giet af.
  2. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui en fruit samen met de knoflook in een koekenpan. Borstel ondertussen de portabella’s schoon en snijd in stukken van 1-2 cm. Bak mee met de ui en knoflook.
  3. Was en snijd de courgette in de lengte door de helft en hol met een lepel het vruchtvlees uit de courgette, zodat er nog een rand van een halve cm staat. Voeg het vruchtvlees ook toe aan de koekenpan. Bak 5 minuten op hoog vuur.
  4. Verhit een (gril)pan met olie en bak of gril de courgette 2 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper en vul de courgette met het mengsel uit de koekenpan. 
  5. Vet een ovenschaal in met olie en stort de aardappels in de schaal. Strooi het paprikapoeder en wat zout over de aardappels en druppel er de olijfolie over. Bak de aardappels met de gevulde courgette 15-20 minuten in de oven.
  6. Verhit tenslotte olie in een koekenpan en bak de veggieburger volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of knip de bieslook klein. Roer de vegan roomkaas los in een schaaltje, voeg de bieslook toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de veggieburgers met de aardappels en gevulde courgette. 

Tip: Als je de oven niet wilt gebruiken kun je de aardappels ook in een koekenpan bakken en de courgette na het vullen direct serveren. Ook lekker met wat tomatenblokjes of spinazie als vulling voor de gevulde courgette!

 

Voedingswaarde per portie
625 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 30 gr vet/ 25 gr eiwit/ 12 gr vezels

  Laden...