Gevulde butternutpompoen (vervangend recept)

met tomaat, paprika en walnoten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20-25 januari


Biologische ingrediënten
1 st biologische Gele paprika
1 st biologische Butternutpompoen
2 st biologische Romatomaat
125 gr biologische Champignons
0,5 blik biologische Tomatenblokjes
Verse basilicum naar smaak
500 gr biologische Couscous volkoren
50 gr biologische Walnoten 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Peper en zout naar smaak 

Allergenen
Bevat tarwe (gluten) en noten 

Soms gaan de dingen anders dan je had verwacht. Door slechte weersomstandigheden kunnen wij geen aubergine leveren. Je kan tenslotte een aubergine niet dwingen om te groeien. We hebben wel een lekker alternatief voor je en daar hoort een nieuw recept bij. Vanavond geniet je van een heerlijke gevulde pompoen!

Wist je dat aubergines van oorsprong uit tropisch Azië komen? Waarschijnlijk zijn het de Arabieren of de Portugezen geweest die de vruchtgroente naar Europa hebben gebracht. De vruchtgroente behoort tot de nachtschadenfamilie evenals de tomaat, paprika, komkommer en peper.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ͦC. Breng een grote pan met water aan de kook. Was de pompoen en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten uit de pompoen met een lepel. Kook de pompoenhelften 10 minuten.
  2. Was en snijd de tomaten in blokjes. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan of wok en bak hierin alle kleingesneden groenten circa 5 minuten. Doe de tomatenblokjes erbij en verwarm 1 minuut mee
  3. Leg de pompoen in een ovenschaal of op bakpapier en vul ze – zoveel mogelijk - met het groente mengsel (de rest serveer je in een apart schaaltje). Druppel er royaal olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Strooi er tenslotte de walnoten erover en plaats voor 20-25 minuten terug in de oven. 
  4. Breng water aan de kook voor de couscous. Doe de couscous in een schaaltje of steelpannetje en giet er kokend water overheen totdat de couscous onder water staat. Laat 5 minuten afgedekt staan tot deze mooi droog en rul is.
  5. Haal de pompoen uit de oven. Serveer de gevulde pompoen naast de couscous en het restant van je tomaten-groentesaus. 

Tip
Ook lekker met een gefruit uitje met knoflook door de gevulde butternutpompoen.

  Laden...