Gevulde bolcourgette

Met shoarma, paprika en champignons

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 – 22 januari

Biologische ingrediënten
2 st biologische Bolcourgette
1 st biologische Rode paprika
125 g biologische Kastanjechampignons
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologisch Varkensshoarma

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
0,5 tl Sambal
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees.

Vandaag op het menu deze mooie bolcourgettes. Bolcourgettes zijn qua vrucht hetzelfde als de langgerekte variant. De kleur en smaak zijn identiek, alleen de vorm is anders. Verwijder het hoedje, hol de bolcourgette uit en de vrucht is klaar om te vullen. Biologische courgettes zijn vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan niet-biologische courgettes. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen. Courgettes worden ook wel mergpompoen genoemd (het Franse woord voor merg is namelijk courge).

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de bolcourgettes en snijd de bovenkant eraf. Hol met een lepel de courgettes voorzichtig uit (met een rand van maximaal 1 cm), leg ze naast elkaar in een ovenschaal en plaats alvast in de voorverwarmde oven.
2. Snijd intussen het courgette vruchtvlees klein. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd klein. Pel de rode ui en knoflook en hak fijn.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees samen met de ui en knoflook 3-5 minuten. Schep uit de pan en zet even opzij. Gebruik dezelfde koekenpan en bak de rest van de groenten op een hoog vuur. Doe het shoarmavlees weer terug in de pan en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper, olijfolie extra vierge en sambal.
4. Vul de courgettebollen met het shoarma-groentemengsel en plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan. Als je nog wat van het shoarma-groentemengsel over hebt, houd deze dan warm op een laag vuur.
5. Serveer de gevulde courgettes met ernaast het eventuele restant van het shoarma-groentemengsel.

Tip
De gevulde courgettes zijn ook erg lekker met een knoflook-yoghurtsausje of met wat geraspte kaas.

Voedingswaarden
575 kcal/ 27 g koolhydraten/ 37 g vet/ 29 g eiwit/ 6 g vezels/ 1,3 g zout

  Laden...