Geroosterde chioggiabietjes

met mais, geitenkaas en couscous

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische chioggabieten
150 gr biologische couscous volkoren
150 gr biologische maïs   
1 biologische rode paprika
75 gr biologische hazelnoten
75 gr biologische verse geitenkaas honing
2 biologische knoflooktenen

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), melk (lactose) en noten.

In dit gerecht gebruiken we de prachtig rood-wit geringde chioggiabieten, die oorspronkelijk uit het Italiaanse plaatsje Chioggia komen. Deze bietjes hebben aan de binnenkant (meestal) roze-witte cirkels, waardoor ze heel decoratief zijn in bijvoorbeeld salades of in carpaccio. Helaas vervagen de verschillende kleuren bij het koken of bakken, maar de smaak lijdt hier niet onder. Deze bieten hebben een lekkere, zoete en volle smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bieten en snijd ze in flinterdunne ronde plakken (2 à 3 mm). Pel en hak de knoflook fijn. Spreid de bieten uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel het met olijfolie, zout, peper en fijngehakte knoflook. Rooster de bieten circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om.

  2. Laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de bakolie in een koekenpan of hapjespan en bak de paprika circa 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de maïs toe en laat het even mee warm worden. Doe dan het vuur uit en laat het geheel met een deksel erop staan tot nader gebruik.

  3. Hak de hazelnoten klein en rooster ze circa 5 minuten in een koekenpan.

  4. Breng water aan de kook voor de couscous. Giet kokend water over de couscous totdat het onder water staat en dek het af. Na 5 minuten is de couscous mooi droog, rul en klaar voor gebruik.

  5. Haal de bieten na 25 minuten uit de oven. Prik met een vork in de bietjes om te controleren of ze beetgaar zijn. Als ze nog te hard zijn, laat je ze nog 5 minuten in de oven liggen. Dep de bietjes daarna droog met een stuk keukenpapier, zodat ze niet te vet zijn. Meng de gebakken paprika en de maïs door de couscous. Bedek het gerecht met de ronde plakken biet en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Garneer met hazelnoten.

 

Tip: Laat de geitenkaas zo lang mogelijk in de koelkast liggen, dan kun je de kaas beter verkruimelen. Dit gerecht is ook lekker met gesnipperde bieslook, over de bietjes heen. 

Voedingswaarde per portie
725 kcal/ 84 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 23 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...