Gekruide kipvleugels met sugar snaps

Bospeen en ovenaardappels

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13-18 januari


Biologische ingrediënten
150 gr biologische Sugar snaps    
0,5 bosje Bospeen          
1 st biologische Ui                      
500 gr biologische Aardappels bio babies  
300 gr biologische kipvleugels, gegr biologischeild en gekruid 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat pinda, soja, gluten (tarwe)

Vandaag op het menu lekker knapperige sugar snaps. Ze zijn een kruising tussen peultjes en doperwten, de frisse smaak maakt dat ook duidelijk. Sugar snaps worden ook wel suikererwten of suikerpeultjes genoemd. Je eet ze bij voorkeur beetgaar en het is niet nodig om de sugar snaps te doppen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 C°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappeltjes en snijd doormidden of in vieren. Meng de aardappeltjes met olijfolie extra vierge, zout en peper en spreid ze uit op de bakplaat. Bak de aardappeltjes in 25-30 minuten gaar en bruin.
  3. Breng water met zout aan de kook. Schrap de wortels en snijd in (schuine) stukken. Verwijder de puntjes en de 'draad/het vezeltje' van de sugar snaps. Kook eerst de wortels 5 minuten en voeg dan de sugar snaps toe. Kook nog eens 3-5 minuten.
  4. Verhit intussen bakolie (en/of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan. Pel en snijd de ui klein of in ringen. Bak de kipvleugels samen met de uien op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en bak nog eens 5-7 minuten. Het is lekker als het velletje krokant en knapperig is.
  5. Serveer de kipvleugels met ernaast de ovenaardappels en de bospeen met sugar snaps. Smullen voor de echte kluivers!

Tip
Het is ook erg lekker om de bospeen en suger snaps te combineren met een sinaasappel- of mandarijnsausje. Laat daarvoor wat sap inkoken. Smelt er een klontje roomboter in en wentel daar de groente weer door.

Voedingswaarde
778 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 45 gr vet/ 35 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...