Gehaktballen met cranberries

knolselderij en gesmoorde venkel

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 16 – 21 december

Biologische ingrediënten
400 gr biologische knolselderij       
50 gr biologische cranberries
2 st biologische venkel
1 st biologische knoflookteen
125 gr biologische champignons     
200 gr biologische gehakt
Biologische peterselie naar smaak                 

Zelf toevoegen                              
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak


Allergenen
Bevat selderij.

Bereidingswijze

  1. Laat de cranberries 5 minuten wellen in lauw water. Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden). Knijp het vocht uit de cranberries en meng het door het gehakt. Vorm met je handen de gehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm bakolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin en gaar In 15 minuten. Doe er halverwege de champignons bij en bak mee.
  3. Snijd de onderkant van de venkel en snijd deze in dunne plakken. Pel en snijd ook de knoflook in dunne plakjes. Verhit bakolie in een grillpan of koekenpan en bak de knoflook samen met de venkel op een hoog vuur 2 minuten. Schenk er een scheutje water bij en temper het vuur. Laat 15 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de knolselderij af en stamp fijn met een pureestamper of met een staafmixer. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe.
  5. Serveer de knolselderijpuree met een gehakbal en champignons en ernaast de in gesmoorde venkel. Garneer met wat peterselie. 

Tip
Het is ook erg lekker om de venkel met wat olie en tijm in de oven te grillen.   

Voedingswaarde
573 kcal/ 35 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 27 gr eiwit/ 18 gr vezels

  Laden...