Gegrilde pastinaak

met hamburger en dragonsaus

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
500 g biologische Aardappels
500 g biologische Pastinaak
2 st biologische Hamburger
75 ml biologische Yoghurt
Biologische Dragon naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el biologische Mosterd
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees, melk (lactose) en mosterd.

Pastinaak is een witte wortel met een zoete, anijsachtige smaak. Deze wortel komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, daar zijn ze gek op gegrilde groenten. Pastinaak bevat enorm veel vezels, waardoor je lang verzadigd blijft. Vandaag serveren we pastinaak met een lekkere hamburger, aardappels en een frisse dragonsaus. Ook erg lekker voor kinderen.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Was de krielaardappels en snijd doormidden. Kook in 15-20 minuten gaar.  
2. Schil de pastinaak, snijd deze in de lengte doormidden en vervolgens in plakken en daarna in reepjes. Hussel de pastinaak om met olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de pastinaak in een grillpan zonder olie 10 tot 15 minuten.
3. Meng de yoghurt, dragon en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus daarna opzij.
4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hamburgers in 6 minuten gaar. 
5. Giet het water van de aardappels. 
6. Verdeel de gekookte aardappels en gegrilde pastinaak over de borden. Serveer de hamburger met wat dragonsaus.

Tip
De pastinaak kan ook in plakken gegrild worden.

Voedingswaarde
728 kcal/ 79 g koolhydraten/ 29 g vet/ 28 g eiwit/ 18 g vezels 

  Laden...