Gado gado

Met spitskool en ei

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
500 gr biologische Spitskool
2 st biologische Rode ui
50 gr biologische Taugé
4 st biologische Eieren
130 gr biologische Zilvervliesrijst
0,5 pot biologische Satésaus
40 gr biologische Java chips oriental
1 st biologische Knoflookteen 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei, soja en noten

Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade.

Voor dit gerecht kiezen wij voor Hollandse spitskool, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken zoals sperziebonen, bloemkool, paprika, enz. Wij bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een kant en klare biologische satésaus, een gekookt eitje en wat kroepoek. Je zult zien dat de maaltijd zo op tafel staat!

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de rijst in 12 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten met de rijst mee (of gebruik een apart pannetje) en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Giet de rijst af en zet afgedekt opzij.
  2. Halveer de spitskool in de lengte en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit bakolie in een wok (of koekenpan) en fruit de ui een minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de spitskool toe en knijp er de knoflook bovenuit. Stoof de spitskool op een laag vuur, met de deksel op de pan in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Stoof de laatste minuut de helft van de taugé mee.
  4. Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met melk of water. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.
  5. Pel en halveer de eieren.
  6. Verdeel de spitskool, gekookte eieren en de rijst over de borden. Schenk er wat satésaus over en strooi er wat kroepoek en de rest van de taugé over. Selamat makan! (=smakelijk eten).

Tip
Hou je van pit? Voeg dan een vers gesneden rode peper toe of wat sambal. Ook erg lekker met gefrituurde uitjes of seroendeng.

Voedingswaarde
892 kcal/ 94 gr koolhydraten/ 39 gr vet/ 32 gr eiwit/ 12 gr vezels

  Laden...