Fusilli met palmkool

met pesto, cherrytomaten en pijnboompitjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische palmkool
200 gr biologische cherrytomaatjes
2 biologische knoflookteen
1 biologische rode ui
170 gr biologische fusilli glutenvrij
30 gr biologische pijnboompitten
50 gr biologische pesto vegetale (sole)

Zelf toevoegen
2 el bakolie
2 el olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat noten en kan sporen van soja bevatten.

 

Met een pasta zet je bijna altijd een lekker snel gerecht op tafel. Zo ook met deze glutenvrije pasta met palmkool, cherrytomaatjes en pijnboompitjes. De palmkool heeft een blauw-groen blad en lijkt qua smaak wat op boerenkool. De naam dankt deze kool aan het feit, dat het blad als een soort palm de lucht in groeit.

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook voor de pasta. Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Spoel de palmkool af en snijd het blad van de nerf. Rol vervolgens de bladeren op - zodat je deze gemakkelijk kunt snijden – en snijd klein. Was de tomaatjes.

  2. Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

  3. Verhit de bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de palmkool toe. Schenk er een scheutje water (of kookvocht) bij en laat afgedekt nog 5-10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje extra vierge olijfolie.

  4. Rooster de pijnboompitjes met wat zout in een droge koekenpan lichtbruin (2-3 minuten). Laat daarna afkoelen op een bord. Verhit olie in dezelfde koekenpan en bak de tomaatjes op een middelhoog vuur tot ze bruin kleuren en zacht worden. Schud de pan regelmatig.

  5. Haal de pan met palmkool van het vuur en roer de pesto erdoor (Let op: de pesto mag niet gekookt of verhit worden, want dit tast de smaak en de kleur van de pesto aan). Strooi de warme tomaatjes erover.

  6. Serveer de fusilli met een flinke schep palmkool-tomatenpestosaus en garneer met de geroosterde pijnboompitjes.

 

Tip: Lekker met wat verse kruiden als basilicum en tijm!

Voedingswaarde per portie
671 kcal/ 80 gr koolhydraten/ 27 gr vet/ 20 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...