Flammkuchen met zuurkool

en rookworst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

 

Levering 9 - 14 december

Biologische Ingrediënten
150 gr biologische zuurkool
1 biologische rode ui
1 biologische appel         
75 ml biologische crème fraîche
1 biologische  rookworst      
2 biologische pizzabodems
0,5 krop biologische Batavia sla
200 gr biologische romatomaten

Zelf toevoegen
2 el olijfolie extra vierge
1 el (balsamico) azijn
1 tl honing
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en melk (lactose)

Het lijkt op een pizza, maar flammkuchen (of Tarte Flambée) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze pizza – belegd met room, ui en spek - uit de Elzas. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk. Je kunt met de ‘topping’ naar hartenlust variëren. Met de kant-en-klare pizzabodems staat je flammkuchen razendsnel op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Was en snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes (schillen hoeft niet). Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  3. Bestrijk de bodems met crème fraîche. Verdeel hierover de zuurkool, de appel, de ui en de rookworstplakjes (zoveel je lekker lijkt).
  4. Schuif de flammkuchen boven in de oven en bak deze 10-15 minuten. Houd de oven goed in de gaten en verkort of verleng zo nodig de baktijd tot de flammkuchen helemaal naar je zin is (goudbruine bovenkant en krokante bodem).
  5. Was en droog intussen de sla met in de slacentrifuge (of met een schone keukendoek). Was de tomaten en snijd in partjes. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, honing, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar.
  6. Serveer de flammkuchen met ernaast de frisse salade.

Tip: Ook erg lekker met geraspte kaas. Heb je zuurkool, roomkaas en worst over? Maak eens een lekkere zuurkoolsoep. Kook de zuurkool in bouillon, pureer goed met een staafmixer, laat de roomkaas erin smelten en garneer met plakjes worst.

Voedingswaarde per portie
810 kcal/ 46 gr koolhydraten/ 54 gr vet/ 27 gr eiwit/ 10 gr vezels

  Laden...