Familie menu

Wekelijks een lekker en verantwoord menu, geschikt voor je gezin met jonge kinderen? Het Familie menu bevat alles wat je nodig hebt voor 3 of 4 kindvriendelijke avondmaaltijden. Met volop groenten, 3-sterren vlees, af en toe vis, en altijd een kidsgerecht. De ingrediënten zijn vers en 100% biologisch. Met leuke weetjes en wereldse recepten.
Bezorging: gratis

* Verplichte velden

€ 49,00

Vanaf € 49,00

Waarom EKOMENU

✔ In 30 minuten op tafel
✔ Flexibel lidmaatschap
✔ Per maaltijd alles handig in één zak
✔ 100% biologisch

Recepten

Vorige week

Deze week

Volgende week

Productbeschrijving

Het Familie menu bevat alles wat je nodig hebt voor 3 of 4 maaltijden:
1 gerecht met vlees
1 gerecht met vlees of vis of vega
1 kids special
Klik hier voor een overzicht van alle recepten van het Famillie menu.

Het menu is geschikt voor gezinnen met 2 volwassenen en 2 jonge kinderen in de basisschoolleeftijd. Of voor gezinnen met één ouder en 3 jonge kinderen dan wel één ouder en 2 oudere kinderen (grote eters). De hoeveelheid ingrediënten komt overeen met een hoeveelheid voor ruim 3 volwassen personen. Gebruik al het vlees, groente, pasta, aardappelen etc. die in de maaltijdzak geleverd worden; dit is altijd vaak meer dan de hoeveelheden die op de receptenkaart bij 3 personen staat weergegeven maar minder dan er staat beschreven bij 4 personen. Heb je grote eters, bestel dan een van de 4 persoonsboxen (voor 4 volwassenen / grote eters).

Elk gerecht is apart verpakt in een maaltijdzak en heeft een receptenkaarten met duidelijke uitleg, ingrediënten, voedingswaarde, allergenen en leuke wetenwaardigheden en tips voor het hele gezin.

Richtlijnen

De maaltijden bevatten gemiddeld 500-700 calorieën per (volwassen) persoon. Wij zorgen ervoor dat het allemaal klopt met de voedingsrichtlijnen en de nieuwe Schijf van Vijf.

Plantaardig: 200-250 gram groenten, regelmatig peulvruchten en af en toe noten, vleesvervangers en kruiden.
Eiwitten: vlees, vis of een vleesvervanger. Af en toe bevatten de gerechten zuivel.
Koolhydraten: verschillende soorten pasta’s, rijstproducten, aardappels, peulvruchten, brood (veelal volkoren).

Bereidingstijd

De gerechten staan gemiddeld binnen 30 minuten op tafel. Het kan 5 minuten langer duren als je nog niet zo ervaren bent in de keuken of als je geen keukenmachine hebt. Het is ook heel leuk om samen met je kind(eren) een gerecht te koken!

Herkomst

De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van het seizoen en van Nederland. We hebben een uitgebreid netwerk van boeren en leveranciers in Nederland en de rest van Europa. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch. Daardoor bevatten ze geen kunstmatige toevoegingen. Binnen het biologische keurmerk zijn slechts 48 (natuurlijke) E-nummers toegestaan ten opzichte van 900 E-nummers in niet-biologische voedingsmiddelen. De biologische landbouw werkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen waardoor de producten puur en schoon zijn.

Verpakking

We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Onze producten zitten in kunststof boxen die vele malen gebruikt kunnen worden. EKOMENU werkt niet met eenmalige kartonnen boxen. De producten worden zoveel mogelijk op maat verpakt zodat er weinig verspilling optreedt.

  Laden...