Falafelbowl

met herfstgroenten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
130 g biologische Zwarte rijst
200 g biologische Cavolo nero, gesneden
300 g biologische Regenboog waspeen
100 g biologische Rode kool, gesneden
1 st biologische Rode peper
150 g biologische Falafelballetjes
2 el biologische Tahin

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Sojayoghurt
1 el Citroensap

Allergenen
Bevat gluten, peulvruchten, sesamzaad en soja.

Deze lekkere falafelbowl is alles waar je zin in hebt op een regenachtige en koude dag. De mooie ingrediënten bij elkaar zorgen ervoor dat dit gerecht een feestje is om te zien en maken. Dit gerecht is een ware smaaksensatie! Nu het herfst is, liggen er weer volop nieuwe groenten in de schappen. Een ervan is de cavolo nero ofwel palmkool, het broertje van de bekende boerenkool. Ideaal door een gerecht als een falafelbowl.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Schep de zwarte rijst in de pan, zet het vuur laag en laat de rijst 20-35 minuten zachtjes koken tot de rijst al het water heeft opgenomen.
2. Was de cavolo nero en laat uitlekken. Was de regenboog wortel en snijd in dunne plakjes. Verhit bakolie in een wok en bak de cavolo nero 10 minuten zachtjes. Voeg daarna de gesneden rode kool en regenboogwortel toe en roerbak nog 5 minuten tot beide beetgaar zijn.
3. Verwarm bakolie in een koekenpan en snijd de rode peper fijn. Bak deze twee minuten, voeg de falafelballetjes toe en bak 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn van kleur.
4. Giet het overige water van de zwarte rijst weg en schep deze in een grote schaal gevolgd door de cavolo nero, waspeen, rode kool en falafelballetjes.
5. Meng in een klein schaaltje de tahin met de sojayoghurt en het citroensap tot een egaal sausje. Schenk dit over de falafelbowl.

TIP
Heb je wat over? Gooi niet weg, doe alles in een bakje en besprenkel met wat extra citroensap en neem deze falafelbowl mee als lunch de volgende dag.

Voedingswaarde
747 kcal/ 80 g koolhydraten/ 33 g vet/ 25 g eiwit/ 17 g vezels

  Laden...