Falafelbowl

met herfstgroenten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
200 g biologische Cavolo Nero, gesneden
300 g biologische Regenboog waspeen
100 g biologische Rode kool, gesneden
125 g biologische Zwarte rijstnoedels (GV)
1 st biologische Rode peper
150 g biologische Falafelballetjes (GV)
2 el biologische Tahin

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el (Soja)yoghurt
1 el Citroensap

Allergenen
Bevat peulvruchten, sesamzaad en soja.

Deze lekkere falafelbowl is alles waar je zin in hebt op een regenachtige en koude dag. De mooie ingrediënten bij elkaar zorgen ervoor dat dit gerecht een feestje is om te zien en maken. Dit gerecht is een ware smaaksensatie! Nu het herfst is, liggen er weer volop nieuwe groenten in de schappen. Een ervan is de Cavolo Nero ofwel Palmkool, het broertje van de bekende boerenkool. Ideaal door een gerecht als een falafelbowl.

Bereidingswijze
1. Was de cavolo nero en laat uitlekken. Was de regenboog wortel en snijd in dunne plakjes. Verhit bakolie in een wok en bak de cavolo nero 10 minuten zachtjes. Voeg daarna de gesneden rode kool en regenboogwortel toe en roerbak nog 5 minuten tot beide beetgaar zijn.
2. Breng een pan met water aan de kook. Schep de zwarte rijstnoedels in de pan, zet het vuur middelhoog en laat de noedels 4-5 minuten zachtjes koken.
3. Verwarm bakolie in een koekenpan en snijd de rode peper fijn. Bak deze twee minuten, voeg de falafelballetjes toe en bak 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn van kleur. 
4. Giet het water van de zwarte rijstnoedels weg en schep deze in een grote schaal gevolgd door de cavolo nero, waspeen, rode kool en falafelballetjes. 
5. Meng in een klein schaaltje de tahin met de (soja)yoghurt en het citroensap tot een egaal sausje. Schenk dit over de falafelbowl.

TIP
Heb je wat over? Gooi niet weg, doe alles in een bakje en besprenkel met wat extra citroensap en neem deze falafelbowl mee als lunch de volgende dag.

Voedingswaarde
747 kcal/ 80 g koolhydraten/ 33 g vet/ 25 g eiwit/ 17 g vezels

  Laden...