Eierquiche met wilde zalm

Met broccoli en prei

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 - 8 februari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Ui
400 gr biologische Broccoli
1 st biologische Prei
500 gr biologische Zoete aardappel
150 gr biologische Wilde zalm
3 st biologische Eieren

Zelf toevoegen
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat vis en ei

Eierquiches… we love them! Deze hartige taart (zonder deeg) kun je met van alles combineren wat je maar lekker vindt. Wij maken vandaag een quiche met zoete aardappel, prei, broccoli en wilde zalm. Een heerlijke combinatie.
Gebruik hiervoor een ingevette ovenschaal, of een taartvorm rondom bekleed met bakpapier (anders kan het ei gaan lekken).

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in of bekleed een taartvorm helemaal met bakpapier.
  2. Breng water aan de kook. Was of schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken (2-3 cm). Was en snijd de roosjes van de broccoli en snijd ook de stronk in kleine dobbelsteentjes of plakjes. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet. Kook de zoete aardappels 10 minuten. Voeg halverwege de prei en broccoli toe en laat 5 minuten meekoken. Giet het water goed af en laat uitdampen.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de zalm in kleine blokjes of reepjes. Klop de eieren los met zout en peper.
  4. Schep de groenten met zo min mogelijk aanhangend vocht in de ovenschaal (of taartvorm) en verdeel dan de zalm en de uien erover. Giet het eimengsel erover en plaats circa 15 minuten in de oven. De eierquiche is klaar als deze stevig aanvoelt.

Tip
Ook heel erg lekker met een dille-roomsausje en geroosterde pijnboompitjes.

Voedingswaarde
563 kcal/ 59 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 34 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...