Eenpansgerecht

Met bloemkool en paprika peper droge worst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
500 g biologische Aardappels, vastkokend
400 g biologische Bloemkool
1 st biologische Rode ui
55 g biologische Paprika peper droge worst

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
Kerriepoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees.

Dit is een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond. Het Friese droogworstje van het familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum maakt dit eenpansgerecht bijzonder. De Friese droogworst wordt op turf en eikenhout gerookt. Inmiddels staan Lieuwe en Lini Weidenaar - de derde generatie - aan het roer van dit bedrijf. Wij serveren het vandaag met aardappels en bloemkool.

Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook voor de aardappels en bloemkool. Schil de aardappels, snijd klein en kook ze in 10-12 minuten gaar.
2. Verwijder intussen het blad van de bloemkool. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Voeg de laatste 5 minuten toe aan de pan met de aardappels en laat tenminste 5 minuten meekoken, tot de bloemkool en de aardappels beetgaar zijn (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
3. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de droge worst in dunne plakjes.
4. Verhit bakolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de ui en droge worst 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de aardappels toe en bak al omscheppend 2 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de bloemkool toe en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.

Tip
Je kunt de aardappels en bloemkool ook roosteren in de oven op 180 ºC voor 20-30 minuten.

Voedingswaarden
604 kcal/ 57 g koolhydraten/ 32 g vet/ 16 g eiwit/ 10 g vezels

  Laden...